Senaste inläggen
Jo den nya byxfickan blev klar men vilket jobb det blev, fick dela upp det på tre småstunder i tre dagar, Försök får ni se hur svårt det är att jobba med stela jeans. Men jag ska göra om det för nu är jag trött på att gubben ska tappa både det ena och det andra. Men hunden är glad åt det tappade för det fanns ju hundgodis i fickan också, han har lärt sig att när husse tar på jeansen då måste han vara i närheten , mums
Eller där husse finns så finns det alltid något att få t.ex en puss.
Bara inte husse gör med hunden som jag gjort med mig själv, jag blev ju så hiskeligt sugen på något gott i söndags. Först var det middagen med pannbiff med LÖK sen gjorde jag en liten minitårta med en massa gosaker och den där farliga vispgrädden, på kvällen en bärpaj men vanijsås. Allt detta var inte bra för mitt blodsocker och magen , fick en så otäck halsbränna på natten så jag trodde att nu brinner jag opp för gott. Så två dagar efter det vägde jag mig och hade gått opp två kg, och sockervärdet ligger lite förhögt. Men jag ska försöka minska ner på både vikt och sockervärde tills jag ska på årskontroll den 9/3. Men jag får skylla mig själv , det är ju självförvållat.
VINTER
Över snöklädda vidder drar kölden fram
De mörka kala grenarna piska mot vinden
Så gnistrande kallt i midvinternatt
Så ödsligt tomt kring hus och kring gård
Endast räven tassar i vinterligt spår
Där ute är det vinter
Men här inne är det vår
För i minnet av en sommar
som våran kan ingen kyla nå
Dröm om sommar
Så väller mörkret åter in i mina kvällars frönster
med sina regnrandiga rutor
och dessa stackars kalla lemmar tinar långsamt
vid ett värmeelement
O sommar
innanför mitt frusna skinn
är du en ljusskimrande dröm
en värmande väntan
Hur kan det komma sig att jeansbyxfickorna alltid går sönder, ska det va så svårt att sätta i ett kraftigare tyg. Det ska ju hålla för nyckelknippan småpengar och hundgodis. Nu ska jag laga flera par byxfickor men först ska den gamla bort och dessa förbaskade nitar , men när ny fickan kommer på plats då blir det inga nitar. Men det får gubben finna sig i och vara glad ändå.
Ni som inte bor så att ni behöver åka hiss kan vara glada, det kan vara lockande med bra utsikt t.ex som vi har det. Ser ut över granskogstopparna in mot stan 7 km bort och motorvägen med all trafik, från 8:e våningen, stor och fin balkong nyinglasad. Hiss finns i huset men när man ändå får gå i trappan ner för att hämta hissen på första planet för att åka opp igen och hämta det man skulle ha med sig, t.ex hunden, då söker man sig en annan lägenhet. Har pratat med hyresvärden om problemet så vi får se hur det går för här vill jag inte bo kvar.
Hur gammal är man egentligen, när man kallar yngste sonen för lillpojken , 49 år. Men nu 17 februari så fyllde han faktiskt 50 år, så nu är han lika stor som sina bröder,58 -54 i år De är inte så små i verkligheten, jag känner mig som en liten skolflicka bredvid dom, oj vad jag älskar mina barn, för mina barn är dom hur gamla dom än är. men de blir inte bortskämda för jag har dom inte runt hörnet där jag bor, utan vi får åka c:a 16 -10 - 23 mil för att hälsa på dom.
Tillagningstid: Över 20 min.
Portioner: 6 - 8
Ingredienser: 2 kg tjocka revbenspjäll av sida
1 sats chiliglaze ( se länk till recepte i texten)
Rimning: 5 L vatten
5,1/2 dl salt + 1 dl socker
Lag: 1 gul lök - 1 morot - 2 lagerblad - 3 msk timjan - 10 vitpepparkorn
Gör så här:
1. Börja med rimningen. Koka opp vatten salt och socker i en kastrull. Låt svalna . Lägg köttet med fettsidan uppåt i en stor skål, Skär det eventuellt i hälften så det ryms i skålen. Häll rimningslagen över, den ska täcka köttet. Täck över och ställ i kylen . Låt stå i tre dygn.
2. Lagen : Skala och skär löken i klyftor och moroten i bitar.
3. Häll av revbenen och lägg i en stor kastrull tillsammans med lök och morot. Häll på nytt vatten så att det täcker plus lite till.
4. Låt koka under lock tills köttet nästan släpper från benen, 1- 1,1/2 timmar , späd ev. medmer vatten under kokningen.
5. Lyft upp köttet ur vattnet och låt rinna av.
6. Sätt ugnen på 200 gr. skär köttet i serveringsstora bitar. lägg dem i en ugssäker form. Pensla bitarna runt om med Glazen. Tillaga c:a 15 minuter i ugnen.
CHILIGLAZE:
2 scharlottenlökar - 1 vitlöksklyfta - 1 rös chilifrukt ( t.ex spansk peppar ) 1/2 dl sweet chilisås - 1/2 dl japansk soja - 1/ 2 dl honung -
1 dl färskpressd apelsinjuice - 1/2 dl hackad bladpersilja - olja
GÖR SÅ HÄR: Skala och finhacka scharlottenlök och vitlök. Dela kärna ur och finhacka chilin. Fräs lökarna mjuka i en msk olja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka till en sirapsliknande konsistens. Pensla glazen på de rimmade spjällen.
Vad kul att titta på andras bloggar den ena finare än den andra och så får man lite inspiration. Man ska ju inte apa efter men helt plötsligt så ser man något som någon annan har och då tänker man att så`nt där skulle jag också vilja ha, t.ex lite specielt under presentationsbilden. Klarar man inte av att fixa det själv så frågar man den bloggare som har det, om hjälp med en förklaring sen är det bara att köra på.
Det får bli en paus här för jag måste laga till lunch , det blir köpt Pölsa med lingon och lite potatis. Ibland får man vara lite lat i matlagningen.
Kan ju fortsätta skriva lite medan jag väntar på maten annars var det skönt att stå där i värmen för jag fryser om händerna. Det är bara en bit på elementen som är varma så jag har ringt till felanmälan om det är möjligt att få lite värme till.
Nu har jag ätit alldeles förmycke igen, eftersom jag än inte kan röra mig som jag behöver så har jag gått upp i vikt och det grämer mig väldiga. Dels för att jag är diabetiker och måste hålla vikten nere och så är det inte bra för hjärtat och inte passar kläderna som jag vill ha på mig. I och med att jag gått upp i vikt så har jag så mycke halsbränna och blodsockret har stigit och det är inte bra. I dag har jag gått en längre promenad c:a en kilometer, men det tog på mitt onda ben och fot. Jag kände mig som om jag bara ville stanna och skrika ett tag, men det blir det inte bättre av, så det var bara att fortsätta och tänka att jag behöver inte gå ut mer i dag. Så i kväll när vi satt och åt pomme och grillkorv så lyssnade vi på radions Dakapo med nostalgiska låtar och jag orkade inte att äta upp det jag lagt på tallriken, då helt plötsligt tänkte jag på den tiden när man var smal och man åt och åt och ändå inte gick opp i vikt. Ja det var mycke som kom i huvudet, tårarna började komma men jag får inte gråta för då är hela kvällen förstörd. Den mat jag hade kvar fick åka i komposthinken fast det finns så många människor som inget har att äta.eller handla för.
Såg ni förresten häromkvällen ett par killar i tv:n som, jag tror inte dom handlade så mycke i butiker, men där emot letade de i kontainer bredvid butiker, där det fanns en hel del att ta till vara på som gick att äta som butikens personal kaserat. Det är ju klart att det såg ju inte så aptitligt ut att gå där och gräva, men jag tror att många skulle behöva göra så. Men å andra sidan behöver man inte tillaga så mycke så man inte orkar äta opp ock kasta bort. Får säga som många gånger förut i morron ska jag börja banta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|